Monday, May 16, 2011

WEEK-END =.=

hai hai and assalamualaikum. okeh its weekend. or its WEEK-END. Haha. really teribble. weekend ?? hah ! dreaming ONLY ! now is TUESDAY. haishh. and tommorow ? i have a date with biology papers. i hope my date with him like a fairy tale . hah ! what ever. preparation ? okeh hope all will be done. but . errr. as a human. always wanna be a perfect right ? but just make it simple. n not tooo EMO. xD. okeh actually. i have study my BIO. but i couldt know. AM I HAVE MAKE A GOOD STUDY ??? or =.= but now. i dont want to press my brain -.- just enjoy reading,.


sometimes guys. kita asyik rasa yang hidup kita nih KOSONG. haha. kenapa kenapa kenapa ?
tadi Dila baru jeh dengar ceramah dekat radio. EMPTY ? sbb ? RASA RESAH ? GELISAH ?

isikan la hati ini dengan berzikir nama Allah.even kite tgh duduk duduk sambil tgk TV. just word Allah only. its really make all our heart full of peace.


buang segala sifat dendam dalam diri. dendam nih tak bagus. menjadikan hati kita nih gelap dari hari ke hari. thats why la kita ni asyik nak marah jeh. malas. sebab tak ada satu cahaya dalam hati. cahaya ? mana nak dapat cahaya ? dalam hati pulak tuh ? HAHA. cahaya means petunjuk Allah. bila ada cahaya dalam hati. semua yang kita lakukan akan mejadi lebih dirahmati Allah. 
cerite tentang dendam haishh. dila memang tengah ade dendam. dendam ? yee laa mau tak nyee. dah guna duit orang. tak geti ke pulunag balik? atau dengan cara lembut. bayar balik ? kalau setakat 10 henget tak berapa nak heran sangat la ni.. =.= biar la rahsia. tapi bila dengar jeh ceramah nih. okeh. saya halalkan. kalau anda nak bayar saya terima. kalau anda tak mau bayar. saya halalkan. 


kecewa tak > ? wahh ayat .. tak boleh handle betull. xD
saya nak belajar main guitarrr ! apa guna bagu hadiah gitar tapi tak tau main ! ai seh mennn. mum ckp main gitar nih membazir masa ila jeh. bukannya apa. banyak kali petik tali gitar nnt kulit jari jadi keras . alaaa losyen ade what ! sabar jehh laaa. ni ada lah satu satunya harapan yang belum belum belum tercapai. tak pe. lepas SPM Dila akan belajar cord2 lagu. belajar senyap2 sudah. nnt tak pasal2 kne ceramah free free. nak belajar main gitar pun kne marah eak ? kan belajar jugak kan ?. kalau tak belajar takkn nya pandai. soo. pleasseee. ouh giitar, saya sangat teringin nak main lagu by using gitar. think that music is juat part of life? but saya tetap akan belajar. cuma just wanna relese tension with gitar tak boleh ke? soo. USAHA TANGGA KEJAYAAN kann ? hahh ! tunggu jehh laaa. saya akan tetap cari untuk belajar gitar ! mana tau disamping belajar. ada ilham nak cipta lagu. kan kan kan?>??



in love with gitar. 




ceramah td pun ada cakap pasal ibu. kenapa la kita nih belajar tak masuk masuk kepala ?? cuba try selidik ? adakah sebab hubungan dengan ibu ? even apa jua yang ibu kita lakukan. kita mestilah kene hormat dia. doakan untuk ibu. even hanya doa. YA ALLAH LINDUNGILAH IBUKU . SELAMATKAN PERJALANANNYA PERGI DAN BALIK.
semoga dengan doa itu. setiap gerak geri kita akan mendapat keberkatan. aminn.. *dah macam ustazah.




GERAM takk ? pernah geram takk ? haishh. cerita geram geram nihh. memang meniingatkan aku tentang satu peristiwa. peristiwa ?? 
SOMEONE :   eh adila. awak pernagkan rambut ke???
     wooo.. mukaa dila waktu tu kann. errhh.
ME : ha ? mana ada. kalau saya pernagkan rambut. buat apa saya nak pakai tudung. TUNJUKKAN jeh la. errhh.. panas jehh dengar. tanya tak fikir dulu. -.- sabar jehh laaa




okeh la guys. i need to go. 


HOUSE - wooooo bersepah sepah sepah. s
CONDITION - renovation.
KESAN BURUK- bunyi bisiing. lepas exam account kemas rumah. makin banyak bilik yang memerlukan kemasan hari hari . badan akan menjadi sanagt letih. bilik belajar - yang pasti sentiasa in good condition. :DD. tak dapat nak detect suis suis lampu. memalukan aku jeh as tuan rumah >.<. aktiviti nak susun perabot. panggil deco bersama eric jeh la. kan senang. HAHA. malas nak bergerak dari satu bilik ke satu bilik. penat wokk.
KESAN BAIK -banyak nyee ruang. tuhh je kOTTT....




dengan pencemaran bunyi yang berlaku dirumah ini. iesha pagi pagi dah lincah gila bangun . alahai. dak kecik nihh. mengejeutkan aku yang sah sah baru jeh tidur . pkul 9 mlm tidur bgun 3 pg. belajar skkit. n then tidur la pkul 6.30 pg. semula. fuhh.. okeh la jugakk. siesha iesha. gara gara iesha kejut aku, ZZZZZZZZZZZ terus tak boleh nak tidur balik. nak tau die suruh buat apeee ??????


"hahh. wake up. please help me to make card.  want to give papa. how to write. i lop u papa ?" hah ! haishh dak kecik. nasib baik la i sporting. so 

im just wrote the word I LOVE U PAPA on the peace on paper. n then she just copy what im wrote.
seriuously make me laugh. 
its k. i wont give card on FATHERS DAY.
butt i `ll give a kiss. oke right ?? hahah ! 







penat tak belajarr ?? HAHA. 
okeh okeh. ni gambar berani mati yang pernah diletak dalam blog.
lantaklah. 
i just wanna make my self fun n joy.
full of means.


tapi saya tak pernak keseorangan dalam bilik belajar.
saya ada MR strawberry sayaaa. AHHA. tetibe jehh ade bear bear nih. HAHA.. :PP
kiss u more and more laaahh.
*gile



okehh.. lastly. nak tanya nih, nak tnya, boleh tak baca buku time tidur ?? kan senang kan > ? HAHA,.harapannnnnnnnn saja laaaa.... 



k bye kawan kawan semua. enjoy your lifee yeeaaah. 

DILA







No comments:

Post a Comment